Sve što trebate znati o sajtu Jeftino putovanje

U ovom članku predstavićemo Vam naš sajt, odnosno sve što trebate znati o njemu. Ovde možete pročitati kako naš sajt funkcioniše, koji je naš osnovni cilj, te uputstva kako da koristite naš sajt i putujete što je povoljnije moguće.

 

Koji je osnovni cilj ovog sajta?

Osnovni cilj sajta jeste da korisnicima prezentuje i približi jeftina putovanja. Svakodnevno objavljujemo putovanja iz regiona, odnosno sa 14 aerodroma (lista će vremenom biti proširena), od čega su tri aerodroma iz Bosne i Hercegovine: Sarajevo, Banja Luka, Tuzla; zatim dva aerodroma iz Srbije: Beograd i Niš; pet aerodroma iz Hrvatske: Zagreb, Rijeka, Split, Zadar, Dubrovnik; jedan aerodrom iz Crne Gore: Podgorica; te još tri aerodroma iz šireg regiona, a to su aerodrom u Beču, aerodrom u Budimpešti i aerodrom u Temišvaru. Takođe, na našem sajtu možete naći putovanja i sa drugih, manjih aerodroma iz regiona kao što su aerodrom Morava (Kraljevo), aerodrom Osijek, aerodrom Tivat, aerodrom Mostar, itd.

Preko raznih aplikacija svakodnevno pronalazimo jeftine letove sa navedenih aerodroma za različite destinacije, od regionalnih, preko evropskih, do dalekih (Azija, Afrika, Australija, Amerika) destinacija. Nakon što na osnovu avionske karte utvrdimo destinaciju i period putovanja, pronalazimo jeftin smještaj na odabranoj destinaciji, te avionsku kartu i smještaj kombinujemo i prezentujemo na našem sajtu.

Naša ideja jeste da turistima iz regiona predstavimo jeftine kombinacije kako bi daleke i nekada skupe destinacije postale pristupačne svim slojevima društva. Sajt je rezultat dugogodišnje želje i ideje da i sami što povoljnije putujemo.

travelmap.jpg

 

Šta uključuju aranžmani koje Vam prezentujemo?

Aranžmani koje možete pronaći na našem sajtu uključuju isključivo povratnu avionsku kartu i smještaj za odabranu destinaciju. Takođe u cijenu je uključen ručni prtljag do 8kg za sve destinacije, dok je prtljag koji predajete uključen isključivo ukoliko avioprevoznik nije jedna od lowcost kompanija. U cijenu avionske karte koju kupujete u bilo kojem aranžmanu koji Vam prezentujemo uključena je aerodromska taksa, odnosno za povratni let avionom ne doplaćujete ništa na aerodromu i slično.

Nijedan aranžman ni u kojem obliku ne uključuje transfere od i do aerodroma sa kojeg počinje putovanje, a takođe ne uključuje ni transfere od aerodroma na koji putujete do hotela i obrnuto. Aranžmani ne uključuju putničko osiguranje, a svakako ne uključuju individualne troškove.

 

Kako izgleda stranica nekog aranžmana na našem sajtu?

Ukoliko otvorite bilo koji aranžman na našem sajtu, i sami ćete se uvjeriti da je snalaženje na stranici vrlo jednostavno. Svaka stranica aranžmana je sastavljena tako da se prvo nalazi kratko tekstualno objašnjenje o samom putovanju. Nakon toga su prikazane rubrike šta putovanje uključuje, a šta ne.

Nakon što pročitate sve informacije o putovanju, dolazite do odjeljka gdje možete kupiti avionsku kartu i rezervisati smještaj za izabaranu destinaciju. Klikom na tab u kojem piše ,,avio karta'' bićete preusmjereni na stranicu našeg partnera gdje dalje kupujete kartu (NAPOMENA: Ukoliko kliknete na ovaj tab niste u obavezi da kupite kartu. Klikom se otvara novi prozor na kojem ćete imati pregled mogućih letova i njihove cijene te u istom prozoru imate mogućnost kupovine karte). Dalke mi nismo sajt koji prodaje avionske karte, nego isključivo posrednici za kupovinu. Naši partneri u ovoj oblasti su: Jetradar, Aviasales, Skyscanner, Expedia, Volotea, itd.

Pored ili ispod taba (u zavisnosti koristite sajt na računaru ili telefonu) gdje kupujete avionsku kartu nalaze se tabovi za smještaj. Za svako putovanje koje prezentujemo na sajtu pravimo ponudu za dvije, tri ili četiri osobe, te u tekstualnom dijelu (već pomenutom) objavljujemo cijene po osobi. Ukoliko putujete u paru potrebno je da kliknete na tab u kojem piše ,,smještaj za dvije osobe'', ako putujete sa još dvije osobe kliknite na tab ,,smještaj za tri osobe'', a ako putujete sa još tri osobe kliknite na tab ,,smještaj za četiri osobe''. Kao što smo napomenuli za avionske karte, takođe klikom i na navedene tabove bićete preusmjereni na sajtove naših partnera gdje završavate rezervaciju (NAPOMENA: Ukoliko kliknete na ovaj tab niste u obavezi da rezervišete smještaj. Klikom se otvara novi prozor na kojem ćete imati pregled ponuđenog smještaja i njegovu cijenu te u istom prozoru imate mogućnost rezervacije smještaja). I kod ovog oblika rezervacije mi smo isključivo posrednici. Naši partneri u ovoj oblasti su: Agoda, Booking, Expedia, Hotellook, Hotels, itd.

aviokarte.jpg

 

Zašto je cijena putovanja veća nego što je navedeno na sajtu?

Jedna veoma bitna činjenica jeste da su sve cijene koje navodimo na sajtu trenutne. Šta to znači? To znači da u trenutku kada mi objavljujemo putovanje, cijena putovanja odnosno povratne avionske karte i smještaja, odgovara onoj koju prezentujemo u informacijama aranžamana, a da nakon dva, tri, četiri ili više dana ta cijena može da bude veća ili manja u zavisnosti od toga da li je cijena smještaja i avionske karte promijenila svoju vrijednost. Dakle, cijene koje navodimo su trenutne, odnosno u prosjeku traju dva do tri dana od trenutka objavljivanja, a nakon toga mijenjaju svoju vrijednost. Kako biste iskoristili cijenu koju Vam prezentujemo, naš Vam je savjet da svakodnevno ili što je češće moguće posjećujete naš sajt kako biste iskoristili sve pogodnosti jeftinog putovanja.

 

Šta još možete rezervisati osim putovanja?

Na dnu svakog aranžmana koji otvorite možete pronaći ikonice pored kojih piše: ,,O aerodromu'', ,,Oprema za put'' (partner: Amazon), ,,Atrakcije i izleti'' (partner: GetYourGuide), ,,Rent-a-car'' (partner: DiscoverCars), ,,Autobuska karta'' (partner: FlixBus). Klikom na bilo koju od ovih ikonica bićete preusmjereni na naš ili druge sajtove kako biste iskoristili još neke pogodnosti vezane za putovanja.

Klikom na ikonicu ,,O aerodromu'' bićete preusmjereni na stranicu na našem sajtu na kojoj ćete pronaći informacije o aerodromu sa kojeg počinje vaše putovanje. Na toj stranici možete naći sve potrebne informacije o aerodromu, od kontakta, do cijene parkinga ili načina dolaska na aerodrom.

Ukoliko kliknete na ikonicu ,,Oprema za put'' ili ,,Atrakcije i izleti'' bićete preusmjereni na sajtove naših partnera na kojima možete kupiti opremu za put ukoliko Vam nešto nedostaje ili na sajt na kojem možete rezervisati atrakcije i izlete na destinaciji za koju je aranžman napravljen. Klikom na ikonicu ,,Rent-a-car'' bićete preusmjereni na sajt našeg partnera na kojem možete rezervisati, odnosno iznajmiti auto. Ovo može biti veoma korisno ukoliko putujete na ljetni odmor na neku primorsku destinaciju.

Ikonica ,,Autobuska karta'' vodi Vas na sajt našeg partnera na kojem možete kupiti autobusku kartu za veliki broj destinacija, odnosno naša osnovna zamisao jeste da Vam ovom ikonicom olakšamo putovanje na način da prije samog putovanja nađete (i kupite kartu za) prevoz od aerodroma na koji slijećete do hotela, odnosno smještaja i obrnuto.

spremanje_kofer.jpg

 

Zašto ovo radimo, odnosno koja je naša korist?

Kao što smo naveli na početku, sajt je rezultat dugogodišnje želje vezane za putovanja. Naša korist od putovanja jeste preko affiliate programa. Šta su ovi programi? Skoro sve kompanije, bilo koje branše, koje posluju preko interneta imaju mogućnost affiliate partnerstava, pa tako i kompanije u turizmu. Cilj ovih programa jeste promocija proizvoda preko posrednika, što je u ovom slučaju sajt Jeftino putovanje. Kao što smo naveli u tekstu, mi ne prodajemo avionske karte, usluge smještaja ili bilo koji drugi proizvod, nego smo isključivo posrednici, odnosno affiliate partneri. Naša korist je isključivo vezana za kompanije sa kojima imamo affiliate partnerstva, te samim tim svi korisnici našeg sajta nemaju nikakvu obavezu prema nama, odnosno mogu potpuno besplatno i bezbijedno koristiti sajt.