Aerodrom u Zadru

 

Aerodrom u Zadru ima dvije uzletno-sletne staze. Nalazi se u blizini naselja Zemunik Donji na udaljenosti od oko 10km od centra Zadra prema istoku. Po površini koju aerodrom zauzima sa svim sadržajima najveći je aerodromski centar u Hrvatskoj.

 

Kako do aerodroma?

Aerodrom se nalazi u neposrednoj udaljenosti od Jadranske magistrale prema Zadru. Dolazak na aerodrom sopstvenim prevozom je prilično jednostavan. Sa Jadranske magistrale se potrebno isključiti u mjestu Zemunik Gornji te dalje pratiti znakove ka aerodromu.

Do aerodroma je moguće doći i javnim prevozom iz Zadra. Od centra Zadra do aerodroma transport putnika vrše autobusi kompanije ,,Liburnija Zadar''. Autobusi ka aerodromu kreću sa Liburnske obale 4 u centru grada, a po pravilu kreću 1 sat i 30 minuta prije leta. Ovaj autobus se takođe ka aerodromu zaustavlja i na glavnoj autobuskoj stanici Zadra. Autobus do aerodroma stiže za 20 do 30 minuta. Cijena karte u jednom smijeru je 25 KN (oko 3.50 €). Karte se mogu kupiti u autobusu.

Do aerodroma se iz Zadra može doći i taxi prevozom.

 

Parking na aerodromu

Parking aerodroma Zadar ima 591 parking mjesto. Od ovog broja broj mjesta za putnička vozila je 216, za rent a car vozila 310, taxi vozila 41, za vozila vozača invalida 16, te je 8 mjesta predviđeno za autobuse. Cijene parkinga za putnička vozila pogledajte u tabeli ispod.

10 minuta

Oslobođeno plaćanja

1. sat

20 KN (oko 3€)

2. sat

10 KN/sat (oko 1.50€)

3. sat

5 KN/sat (oko 0.80€)

Za svaki idući sat

2 KN/sat (oko 0.25€)

Izgubljena kartica

700 KN (100€)

Mjesečna pretplata

1 000 KN/mjesto (oko 150€)

 

Sadržaji na aerodromu

Na aerodromu, dok čekate, možete koristiti usluge bara i restorana kao i duty free shopa i travel value shopa, a tu je takođe i mjenjačnica. Aerodrom svim putnicima i drugim posjetiocima omogućava besplatno korištenje interneta.

 

Kontakt

-Informacije: +385 60 355 355