Aerodrom u Puli

Aerodrom u Puli četvrti je najprometniji aerodrom u Hrvatskoj. Aerodrom se nalazi 6 km sjeveroistočno od centra grada. Godine 2019. nešto malo manje od 780 000 putnika prošlo je kroz ovaj aerodrom.

pula_aerodrom.jpg

 

Kako do aerodroma?

Ukoliko na pulski aerodrom putujete sopstvenim prevozom iz pravca Rijeke potrebno je da se vozite istarskim ''Y''-om prema luci, a prije ulaska u grad pratite znakovnu signalizaciju i skrenite na aerodrom, koji je smješten na samom ulasku u grad. Ako na aerodrom putujete sa istočne obale Istre putujte od Lovrana ka Puli te nakon sela Loborika pratite putokaz i odvajanje ka aerodromu u Puli. Iz centra Pule potrebno je putovati istarskim ''Y''-om ka Rijeci, te pratiti znakovnu signalizaciju ka aerodromu.

Ako putujete autobusom do Pule, te odatle planirate ići na aerodrom to možete učiniti taxi prevozom ili shuttle busom koji je uveden u martu 2019. godine kako bi povezao aerodrom sa centrom grada i obrnuto. Stajalište shuttle busa u gradu je u ulici Svetog Petra u blizini trajektne luke. Cijena karte za ovaj prevoz iznosi oko 4€, a više informacija o redu vožnje i tačnoj cijeni može se pronaći na sajtu pulskog aerodroma.

 

Parking na aerodromu

Parking pulskog aerodroma sastoji se od Parkinga A koji je namijenjen za dugotrajno parkiranje i Parkinga B koji je namijenjen kratkotrajnom parkiranju. Na parkingu su postavljeni aparati za plaćanje, a kartično plaćanje parkiranja vrši se na šalteru informacija u glavnoj putničkoj zgradi. Parking B je namijenjen isključivo za parkiranje poslovnih partnera, odnosno prevoznika tj. transfera, a parking A je namijenjen fizičkim licima, tj njihovim automobilima. Cijena parkiranja od 1 do 3 h na Parkingu A iznosi 5KN (oko 0.50€) po satu, dok je svaki sledeći sat 2KN (oko 0.20€). Dnevna parking karta na ovom parkingu iznosi 57KN (oko 7€), a svaki sledeći dan plaćate 48KN (oko 6€ po danu). Izgubljena kartica se plaća 500KN (oko 60€), dok se prvih 15 minuta parkiranja ne plaća.

 

Sadržaji na aeodromu

Na aerodromu je moguće koristiti usluge restorana, bara, kao i usluge manjih trgovinskih objekata, odnosno prodavnica. Čitav prostor aerodroma pokriven je besplatnim internetom za sve putnike i druge posjetioce.

 

Kontakt

Info: +385 (0)52 550 926