Aerodrom u Podgorici

 

Podgorički aerodrom je najveći aerodrom u Crnoj Gori i sjedište je kompanije Montenegro Airlines. Nalazi se južno od Podgorice na udaljenosti od 11 km od centra grada.

montenegro.jpeg

 

Kako do aerodroma?

Odlazak sopstvenim prevozom na aerodrom je prilično jednostavan. Potrebno je pratiti magistralni put od Podgorice prema Baru, te pri izlasku iz Podgorice pratiti znakovnu signalizaciju koja upućuje na put ka aerodromu.

Iz Podgorice se može doći na aerodrom i autobusom koji vozi od Hrama Hristovog Vaskrsenja, a takođe staje i na stajalištu pored autobuske/željezničke stanice, te dalje ide sve do aerodroma. Cijena karte u jednom pravcu iznosi 2€ i kupuje se u autobusu. Autobusi prema aerodromu voze od 06 do 21 čas na svakih pola sata, a u suprotnom smijeru od 07 do 21 čas na svakih sat vremena.

Taxi prevoz je još jedna od opcija dolaska na aerodrom iz Podgorice.

 

Parking na aerodromu

Ispred putničke zgrade aerodroma obezbijeđen je osvijetljen parking prostor sa 213 mjesta, a od toga su 4 mjesta rezervisana za vozila putnika sa posebnim potrebama. Prvih 15 minuta zadržavanja na parkingu je besplatno. Cijenovnik parkinga pogledajte u tabeli ispod.

Cjenovnik

Putničko vozilo (po satu do 24 časa)

1€

Autobus (po satu do 24 časa)

5€

Ležarina (po danu za svaki započeti dan)

6.00€

Kazna za izgubljeni parking tiket

30.00€

Mjesečna zakupnina po parking poziciji

60.50€

 

Sadržaji aerodroma

Na aerodromu se nalazi nekoliko prodavnica i duty free shop, a njihovo radno vrijeme je usklađeno sa letovima podgoričkog aerodroma. Tu je još i biznis salon i 3 VIP salona za putnike iz prve i biznis klase.

 

Kontakt aerodroma

-Informacije: +382 20 444 244

-Izgubljeno/nađeno: +382 20 444 246 (radno vrijeme od 07:00 do poslednjeg leta)