Aerodrom u Nišu

 

Niški aerodrom je drugi po veličini u Srbiji, a zvaničan naziv ovog aerodroma je ,,Konstantin Veliki – Niš''. Od centra Niša udaljen je 4 km sjeverno i smješten je u naselju Medoševac.

terminal_nis.jpg

 

Kako do aerodroma?

Dolazak sopstvenim prevozom na aerodrom je vrlo jednostavan. Aerodrom je na vrlo maloj udaljenosti od autoputa. Ako putujete autoputem E75 (Beograd – Vranje) ili autoputem E80 (iz pravca Dimitrovgrada) potrebno je pratiti putokaz za pravac ,,Niš – sever'' te je potrebno nakon toga pratiti isključivo znakovnu signalizaciju za aerodrom i doći do aerodroma.

Ako u Niš putujete autobusom ili nekom drugom vrstom prevoza te iz grada želite doći na aerodrom možete koristiti jednu od autobuske linije iz grada. To su dvije kružne linije 34A i 34B. Ako na aeodrom idete iz centra grada, sa autobuske ili željezničke stanice onda birate liniju 34A. Cijena karte za obje linije je 60 RSD (oko 0.50€) i kupuje se kod konduktera.

Na aerodrom se može stići i taxi prevozom iz grada.

 

Parking na aerodromu

Aerodrom Konstantin Veliki posjeduje obezbijeđen parking i garažu. Parking se nalazi pored samog aerodroma dok je garaža udaljena 10 minuta od glavne aerodromske zgrade. Prvih 15 minuta parkiranja je besplatno, a invalidna lica za parking svojih vozila ne plaćaju dva sata parkiranja. Cijene parkinga su 150 RSD (oko 1.5€) za svaki započeti sat (do 7 sati), a posle 7 sati korištenja računa se dnevna karta koja važi 24h od trenutka ulaska i cijena ove karte je 1000 RSD (oko 10€).

 

Sadržaji na aerodromu

Na aerodromu se nalazi restoran koji svim putnicima i drugim posjetiocima nudi razne domaće specijalitete. U restoranu je dozvoljeno pušenje. Cijeli prostor aerodroma pokriven je besplatnim internetom za sve putnike i druge posjetioce.

 

Kontakt

-Informacije: +381 18 458 3336

-Izgubljeno/nađeno: +381 18 415 0577