Aerodrom u Dubrovniku

 

Aerodrom u Dubrovniku jedan je od devet aerodroma na teritoriji Republike Hrvatske. Nalazi se u Čilipima na udaljenosti od 22 km od Dubrovnika. Ovaj aerodrom koji se nalazi jugoistočno od Dubrovnika najjužniji je aerodrom na teritoriji Republike Hrvatske. Po prometu ovaj aerodrom se nalazi na trećem mjestu iza zagrebačkog i splitskog aerodroma.

dubrovnik_avion.jpg

 

Kako do aerodroma?

Prilikom putovanja sopstvenim prevozom na aerodrom potrebno je pratiti magistralni put Dubrovnik – Herceg Novi, a sam aerodrom se nalazi pored pomenute magistrale.

Od centra Dubrovnika do aerodroma transfer nudi kompanija Autotrans Arriva. Autobus polazi sa stanice u luci Gruž, a na putu do aerodroma zaustavlja se i kod žičare koja vodi do Srđa. Karta za ovaj autobus se može kupiti na autobuskoj stanici u Dubrovniku ili online putem. Cijena karte iznosi 45 KN (oko 7€). Dnevno polazi 8 autobusa ka aerodromu. Takođe do aerodroma voze i 3 graske linije koje voze do obližnjih mjesta u Hrvatskoj, a to su Linija broj 11 (Dubrovnik – Molunat),  Linija broj 27 (Dubrovnik – Vitaljina) i Linija broj 38 (Dubrovnik – Gruda).

Do autobusa je moguće stići i privatnim transfer prevozima iz Dubrovnika kao i taxi prevozom.

 

Parking na aerodromu

Aerodrom raspolaže parking placom sa 200 parking mjesta. Parking je pod nadzorom, a plaćanje parkinga se vrši na automatskim naplatnim kućicama kod izlazne rampe. Plaćanje se vrši gotovinom i kreditnim karticama. Cijene parkinga pogledajte u tabeli ispod.

Do 15 min

Bez naknade

15 min do 1h

1.30 €

do 2h (po satu)

2.60€

2 – 4 h

25 KN (oko 3.50€)

1 i više dana (po danu)

4.60€

Izgubljena kartica

132.70€

 

 

Sadržaji na aerodromu

Na aerodromu se nalaze kiosk, suvenirnica, duty free shop, kao i barovi i dječija igraonica. Na aerodromu možete koristiti besplatana wi-fi.

 

Kontakt

-Informacije: +385 20 773 100

-Izgubljeno/nađeno: +385 20 773 328