Aerodrom u Beogradu

 

Aerodrom u Beogradu je najveći aerodrom u Srbiji koji svakodnevno ima veliki broj regionalnih, evropskih i svjetskih dolaznih i odlaznih letova. Ovaj aerodrom, čiji je zvanični naziv ,,Nikola Tesla'', nalazi se 18 km zapadno od centra Beograda. Sjedište je nacionalne avio kompanije ,,Air-Serbia''.

air_serbia.jpg

 

Kako do aerodroma?

Aerodrom se nalazi pored autoputa E-70 (autoput Beograd – Zagreb). Ako na aerodrom putujete sopstvenim prevozom potrebno je samo da se isključite sa autoputa i vozite još 2km do aeodroma.

Ukoliko, planirate doći autobusom ili vozom do Beograda, te onda ići na aerodrom, možete izabrati taxi prevoz ili jednu od tri gradske autobuske linije.

-Linija 72 kreće sa stanice Zeleni Venac i vozi do aerodroma koji predstavljaju njenu poslednju stanicu. Od početne do krajnje stanice vrijem vožnje iznosi 30 do 40 minuta. Cijena karte iznosi oko 150 dinara u autobusu, odnosno oko 1 evro.

-Linija 607 kreće sa Novog Beograda, stanica Paviljoni i vozi do aerodroma gdje vožnja završava. Vožnja traje oko 45 minuta, a cijena karte je 150 dinara, odnosno oko 1 evro.

-Mini bus linija A1 vožnju počinje sa Trga Slavija i vozi do aerodroma po cijeni od 300 dinara, odnosno oko 2 evra. Vrijeme vožnje je oko 40 minuta.

 

Parking na aerodromu

Aerodrom posjedu 2 parking placa i jednu garažu koji su u vlasništvu JKP ,,Parking servis'' Beograd. Radno vrijeme sva tri parking prostora je 24 časa. Cijene parkinga se razlikuju, te cijena prvog parking placa koji se nalazi ispred aerodromske zgrade, a koji posjeduje 478 parking mjesta, od kojih su 3 rezervisana za vozila osoba sa invaliditetom, iznosi 100 dinara (manje od 1 evra) po započetom satu. Drugi parking plac se nalazi 300 metara od aerodromske zgrade, ima 196 parking mjesta čije cijene iznose 800 dinara (oko 7 evra) po danu. Garaža se nalazi oko 150 metara od aerodromske zgrade, ima 514 parking mjesta, od toga su 3 rezervisana za vozila osoba sa invaliditetom, a cijena parkiranja iznosi 100 dinara (manje od 1 e) po započetom satu, dok dnevno jednokratno parkiranje iznosi 1000 dinara (oko 9 evra).

 

Sadržaji na aerodromu

S obzirom da je beogradski aerodrom najveći na našim prostorima, jasno je da posjeduje veći stepen opremljenosti od drugih aerodroma u regiji. Na aerodromu se nalazi veći broj restorana i barova kako prije, tako i posle pasoške kontrole. Takođe, na aerodromu se nalazi određeni broj trgovina garderobe, knjižare, pekara i aoteka, a tu su i suvenirnice. Cijeli prostor aerodroma pokriven je besplatnim internetom.

 

Kontakt aerodroma

-Opšte informacije: +381 11 209 4000

-Informacije o redu letenja: + 381 11 209 444, u slučaju prekida veze u fiksnom telefonskom saobraćaju: +381 64 848 5402