Aerodrom u Banja Luci

Aerodrom Banja Luka je treći aerodrom po veličini na prostoru Bosne i Hercegovine. Nalazi se u Mahovljanima, na udaljenosti od 23 km sjeverno od Banja Luke te se naziva i Aerodrom Mahovljani.

 

Kako do aerodroma?

Dolazak na aerodrom sopstvenim prevozom je vrlo jednostavan. Pri vožnji autoputem ,,9. Januar'' neophodno je samo pratiti oznaku za isključenje sa autoputa, te nakon toga proći kroz Laktaše i u sledećem mjestu pod nazivom Mahovljani nalazi se ovaj aerodrom.

Iz Banja Luke javni gradski saobraćaj ne vozi do aerodroma, ali postoji mogućnost transporta shuttle busom agencije Smiljić. Ovaj prevoz je moguć samo na dane kada su zakazani odlazni ili dolazni letovi. Za više informacija potrebno je kontaktirati Smiljić agenciju na brojeve telefona: +387 65 171 629 ili +387 51 211 889.

Iz Banja Luke se do aerodroma može doći i taxi prevozom.

 

Parking na aerodromu

Pored zgrade aerodroma nalazi se obezbijeđen parking sa 100 parking mjesta koji je pod nadzorom 24h. Parking je podijeljen u dvije zone, Zonu 1 i Zonu 2. Zadržavanje do 10 minuta u obje zone je besplatno, a nakon toga se naplaćuje. U Zoni 1 se maksimalno možete zadržati 3 sata, a cijena parkinga po satu je 5KM. U Zoni 2 svaki započeti sat se naplaćuje 3KM, cijena parkinga po danu u ovoj Zoni za period zadržavanja 1-6 dana iznosi 10KM/dan, dok je cijena za 7 i više dana 7KM/dan. Za izgubljeni tiket platićete 70 KM, dok je cijena izgubljene ili uništene parking kartice 30 KM.

 

Sadržaji na aerodromu

Na aerodromu se nalazi bar i manja trgovina. Na aerodromu nema restorana, niti nekog drugog vida prodaje hrane. Aerodromski prostor je pokriven besplatnim internetom za sve putnike i druge posjetioce.

 

Kontakt

-Informacije: +387 51 535 210